Hranom protiv raka: Kuharski priručnik

Hranom protiv raka: Kuharski priručnik

Ivo Mlinarić, Zlata Vucelić, Terezija Genter

Praktičan vodič za prevenciju raka kroz prehranu, temeljena na znanstvenim spoznajama, naglašava da nepravilna prehrana doprinosi 30% slučajeva raka, dok uravnotežena ishrana bogata antikarcinogenim tvarima može smanjiti rizik.

Autori, predvođeni Mlinarićem, uglednim kirurgom iz Bjelovara, pružaju informacije o karcinogenim i antikarcinogenim tvarima u hrani te savjete za zdravije prehrambene navike.

Priručnik sadrži recepte za jela koja uključuju namirnice poput voća, povrća, cjelovitih žitarica i orašastih plodova, bogatih antioksidansima (npr. vitamini C i E) i vlaknima. Posebno se preporučuju kupus, brokula, češnjak i zeleni čaj zbog njihovih antikancerogenih svojstava. Knjiga educira o pravilnoj pripremi i čuvanju hrane kako bi se očuvala nutritivna vrijednost i izbjegle štetne tvari.

Djelo kombinira medicinska znanja s praktičnim kuharskim uputama, čineći ga dostupnim široj publici. Iako ne tvrdi da hrana liječi rak, naglašava prevenciju i podršku zdravlju. Bibliografija na upućuje na znanstvene izvore, potvrđujući kredibilitet. Knjiga je vrijedan doprinos hrvatskoj literaturi o zdravlju.

Ilustracije
Davor Marjanović
Dimenzije
21 x 17 cm
Broj strana
232
Nakladnik
Alfa, Zagreb, 1995.
 
Latinica. Tvrde korice.
Jezik: Hrvatski.

Jedan primjerak je u ponudi

Stanje:Korišteno, u odličnom stanju
Dodano u košaricu!
 

Zanima Vas i neka druga knjiga? Možete pretražiti našu ponudu pomoću tražilice ili prelistati knjige po kategorijama.

Možda će Vas zanimati i ovi naslovi

Lidlova kuharica

Lidlova kuharica

David Skoko

Kuharica je podijeljena u 8 cjelina: obiteljski recepti, recepti do 30 minuta, fini i povoljni recepti, recepti s ribom i morskim plodovima, recepti okusa zavičaja, grill & chill recepti, recepti za svečane prigode i okupljanja te internacionalni recepti.

24 sata.
Hrvatski. Latinica. Tvrde korice.
9,98 - 9,99
Brza i jednostavna jela

Brza i jednostavna jela

Carole Handslip
24 sata, 2002.
Hrvatski. Latinica. Tvrde korice.
3,74
Jesen, zima

Jesen, zima

Veljko Barbieri

Dio kultne Veljkove kuharice, s izborom recepata iz cijelog .svijeta koji će oduševiti gastro-avanturiste..

Profil Knjiga, 2012.
Hrvatski. Latinica. Broširano.
3,64
Feel good meals - Easy to make!

Feel good meals - Easy to make!

Collins & Brown, 2008.
Engleski. Latinica. Broširano.
9,98
Nova hrvatska kuhinja

Nova hrvatska kuhinja

Davor Butković, Ana Ugarković

"New Croatian Cuisine" by the famous publicist Davor Butković and one of the most prominent culinary artists, Ana Ugarković, does pioneering work for domestic readers: it sets the canon and answers the question: What is truly Croatian cuisine?

Profil Internacional, 2005.
Hrvatski. Latinica. Broširano.
7,98
Specijaliteti s roštilja

Specijaliteti s roštilja

Branka Vlahović

The author provides numerous tips and tricks on how to make various barbecue specialties, including different types of meat, marinades, and adaptations for various environments and guests.

Mladost, 1990.
Hrvatski. Latinica. Broširano.
3,28