Astronomija

Astronomija

Fred Hoyle

Autor nas upoznaje s razvojem astronomije od najranijih poznatih astronomskih otkrića pa sve do najnovijih spoznaja. Uključio je također i dijelove vezane uz fiziku te nuklearnu fiziku, a dao je i neka tumačenja u povijesnim poglavljima.

Upoznajte se s astronomijom kroz sljedeće tematske cjeline: Zemlja i nebo, Astronomski instrumenti, Kretanje planeta i drevna astronomija, Kopernik i Kepler, Teorija gravitacije, Razdoblje poslije Newtona, Optički instrumeti i priroda svjetlosti, Rođenje moderne astronomije, Zvijezde kao termonuklearni reaktori, Struktura naše galaktike, Galaktike i širenje svemira.

Sadržaji su upotpunjeni velikim brojem fotografija.

Naslov izvornika
Astronomy
Prijevod
Zlatko Britvić
Urednik
Melita Tomašević
Dimenzije
24 x 17 cm
Broj strana
342
Nakladnik
Marjan tisak, Split, 2005.
 
Latinica. Broširano.
Jezik: Hrvatski.

Jedan primjerak je u ponudi

Stanje:Korišteno, u odličnom stanju
Dodano u košaricu!
 

Zanima Vas i neka druga knjiga? Možete pretražiti našu ponudu pomoću tražilice ili prelistati knjige po kategorijama.

Možda će Vas zanimati i ovi naslovi

Dictionary of Britain

Dictionary of Britain

Adrian Room
Oxford University Press, 1986.
Engleski. Latinica. Broširano.
7,24
Kućni liječnik - Medicinski savjetnik za žene

Kućni liječnik - Medicinski savjetnik za žene

Da pročitaju i muškarci

Alfa, 1988.
Hrvatski. Latinica. Tvrde korice s ovitkom.
9,88 - 9,98
Osijek

Osijek

Turistička zajednica grada Osijeka.
Hrvatski. Latinica. Broširano.
0,58
Makrobiotika – zdravlje u tanjiru

Makrobiotika – zdravlje u tanjiru

Emira Karabeg, Milica Šibalić

Makrobiotika je način života koji se uklapa u najširu perspektivu.

NIRO Exportpress, 1985.
Hrvatski. Latinica. Broširano.
5,463,84 - 5,485,46
Velika kuharica: Hladna jela

Velika kuharica: Hladna jela

Christian Teubner, Annette Wolter

Praktičan priručnik s 400 recepata za hladna jela, idealnih za svečane i svakodnevne prilike. Velika kuharica: Hladna jela slavi raznolikost hladnih jela, promovirajući uživanje u pripremi i prezentaciji hrane.

Cankarjeva založba, 1996.
Hrvatski. Latinica. Tvrde korice.
9,94 - 11,36
Kuharica za sva godišnja doba

Kuharica za sva godišnja doba

U ovoj bogato ilustriranoj kuharici naći ćete recepte za sva godišnja doba i za sve prilike. Svi recepti su prikazani na isti način: na lijevoj strani nalazi se popis sastojaka, a na desnoj su strani upute za pripremu.

Veble Commerce, 1995.
Hrvatski. Latinica. Tvrde korice.
11,34