Enciklopedije, rječnici i leksikoni • Enciklopedije, rječnici i leksikoni
Enciklopedija svjetske kuhinje - 16. Indijska, tajlandska i kuhinja jugoistočne Azije
Elisabetta Cametti
Maštoviti recepti za jela od ribe u kombinaciji sa specifičnim začinima, karakteriziraju indijsku kuhinju, čije kulinarske majstorije donosi ova kuharica. Uz indijsku, kuharica sadrži i recepte za jela tajlandske te kuhinje specifične za jugoistočnu Aziju
Original title
L'enciclopedia della cucina italiana
Translation
Anipasti
Editor
Andrea Elli, Ivana Galić Laslavić
Illustrations
Ado Mascheroni, Laura Cavalieri, Maristella Mussini
Riba je jedan od osnova mediteranske kuhinje zbog koje takav način prehrane slovi kao najzdraviji. Brojne vrste plave ili bijele ribe pripravljene na maštovite načine temelj su zdravog mediteranskog ručka.
Europapress holding, 2006.
Croatian. Latin alphabet. Hardcover.
6.99 €
Humor i satira • Enciklopedije, rječnici i leksikoni
Neil Wenborn, Helen Dore, Ian Jackman, Jake Douglas, Tony Kingsford, Alan Mcintosh, Brian Murphy,...
Ova jedinstvena knjiga je svedočanstvo o vremenu čiji smo i mi svedoci. Burni 20. vek, u kome je čovek dostigao najviše visine, ali i najniže tačke svog postojanja, polako se bliži kraju.