Zlatna knjiga slatkih jela

Zlatna knjiga slatkih jela

Mira Vučetić

Klasična kuvarska knjiga sa 500 recepata za slatka jela, namenjena svakodnevnoj pripremi deserta. Knjiga je dragocen izvor inspiracije za ljubitelje poslastičarstva koji cene tradiciju i kreativnost u pripremi deserta.

Autorka Mira Vučetić, poznata po svojoj Zlatnoj knjizi kuvanja, donosi temeljan i praktičan pristup, prilagođen domaćicama i profesionalcima. Knjiga obuhvata širok spektar recepata: kuvana, pečena i pržena slatka jela, lisnato i prhko testo, slatka jela sa musom, deserte, suve i čajne kolače, kremove, poslastice i tople i hladne napitke.

Recepti su detaljno opisani, sa jasnim uputstvima o sastojcima, količinama i tehnikama, često sa savetima za varijacije i dekoraciju. Vučetić naglašava upotrebu dostupnih sastojaka, čineći recepte pogodnim za prosečnu kuhinju.

Posebno se ističu tradicionalni hrvatski kolači, poput onih sa voćnim ili kremom od putera, ali i inovativni deserti poput kolača od pasulja, koji iznenađuje goste. Knjiga takođe sadrži savete o serviranju i estetskom aranžmanu, što odražava autorkin fokus na gostoprimstvo i uživanje u hrani.

Urednik
Branimir Donat
Ilustracije
Miroslav Salopek
Naslovnica
Alfred Pal
Dimenzije
24 x 17 cm
Broj strana
296
Izdavač
Nakladni zavod Matice hrvatske, Zagreb, 1985.
 
Latinica. Tvrde korice s omotom.
Jezik: Hrvatski.

Jedan primerak je u ponudi

Stanje:Korišćeno, u odličnom stanju
Dodato u korpu!
 

Zanima Vas i neka druga knjiga? Možete pretražiti našu ponudu pomoću pretrage ili prelistati knjige po kategorijama.

Možda će Vas zanimati i ovi naslovi

Zlatna knjiga kuharstva

Zlatna knjiga kuharstva

Mira Vučetić

Mira Vučetić's cookbook is a true classic among Croatian cookbooks and a canonical work of Croatian gastronomy, according to which our mothers and grandmothers cooked their first dishes, and it was also widely used by professionals.

Nakladni zavod Matice hrvatske, 1974.
Hrvatski. Latinica. Tvrde korice s omotom.
8,60 - 17,54
Suvremena prehrana i kuhanje

Suvremena prehrana i kuhanje

Mira Vučetić
Nakladni zavod Matice hrvatske, 1964.
Hrvatski. Latinica. Tvrde korice.
9,74
Tajna

Tajna

Rhonda Byrne

The secret has traveled for centuries...to reach you. Now you will discover a secret and it will change your life forever...

V.B.Z, 2007.
Hrvatski. Latinica. Broširano.
13,42
Suvremeni bonton

Suvremeni bonton

Eduard Osredečki, Amalija Osredečki

Everything about good behavior at home, in society and outside the home. How to be pleasant in various situations: for your own benefit and pride - for the pleasure of others. For a more harmonious family life, respect in society and success in life.

Prosvjeta, 1985.
Hrvatski. Latinica. Tvrde korice.
6,32 - 6,34
Hladna kuhinja: Od zakuski i predjela do hladnog bifea

Hladna kuhinja: Od zakuski i predjela do hladnog bifea

Christine Schönherr

Na 400 strana i sa više od 800 isprobanih recepata, praćenih s fotografijama u boji, ova knjiga u riječi i slici na jednostavan način objašnjava sve što trebate znati o hladnoj kuhinji.

Mladinska knjiga Založba, 1985.
Srpski. Latinica. Tvrde korice.
22,46