Tradicionalna kuharica 2: Namirnice

Tradicionalna kuharica 2: Namirnice

Sve informacije o talijanskim namirnicama koje ste poželjeli kuhajući po receptima iz Tradicionalne kuharice, naći ćete u Tradicionalnoj kuharici 2.

Jedan od najvećih užitaka koji pruža talijanska kuhinja njezina je raznovrsnost. Svaka pokrajina ima svoje omiljene sastojke i namirnice, kao i kuharske tehnike, svaka je i na svoj način jedinstvena, a ono što je zajedničko svima jest - kvalitet sirovih namirnica koje se koriste za kuhanje.

Tradicionalna kuharica 2 je jedinstveni i lako čitljiv vodič o ovim namirnicama, a govori i o tome kako se one koriste u kuhinji.Ovaj priručnik opremljen fotografijama u boji sadrži sve najpoznatije i one manje poznate talijanske namirnice s preglednim fotografijama svih vrsta talijanske hrane: tjestenine, riže, žitarica i mahunarki, sireva, salamurenog mesa i kobasica, mesa i peradi, riba i školjki, povrća, gljiva, voća, sastojaka iz smočnice, aperitiva i žesta.

U svakom se poglavlju navode informacije o tome kako se i gdje uzgajaju i proizvode namirnice, njihova povijest i kulinarska uporaba, osnovne informacije o kupovanju i pohranjivanju, kao i pojedinosti o načinu pripremanja i temeljni recepti tamo gdje je to potrebno.Drugi dio ove knjige zbirka je recepata popraćenih prelijepim fotografijama u boji, s klasičnim i tradicionalnim receptima iz cijele Italije, ilustriranih korak-po-korak uputama. Kombinirajući najpoznatija tradicionalna, regionalna i moderna jela, nudimo vam predjela, juhe, jela od tjestenine, rižote, palentu i njoke, ribu i jela od plodova mora, izvrsna jela od mesa i peradi, raznovrsna jela od povrća i salate, kao i recepte za izvrsne deserte i talijanske domaće kolače.S više od 500 svojih sjajnih fotografija, informativnim tekstovima i izvrsnim izvornim receptima, Tradicionalna kuharica 2 jedinstveni je praktični priručnik i poticajna kuharica - knjiga kojoj ćete teško odoljeti nakon što ste isprobali recepte iz Tradicionalne kuharice.

Prijevod
Rajna Maršanić-Jovanović, Marko Jovanović
Urednik
Leonardo Marušić
Naslovnica
Sian Keogh
Dimenzije
30 x 23 cm
Broj strana
256
Nakladnik
Leo Commerce, Zagreb, 1998.
 
Latinica. Tvrde korice.
Jezik: Hrvatski.
ISBN
978-9-53623-260-4

Jedan primjerak je u ponudi

Stanje:Korišteno, u odličnom stanju
Dodano u košaricu!
 

Zanima Vas i neka druga knjiga? Možete pretražiti našu ponudu pomoću tražilice ili prelistati knjige po kategorijama.

Možda će Vas zanimati i ovi naslovi

Seksualne anomalije i perverzije, impotencija

Seksualne anomalije i perverzije, impotencija

William Parson, Massimo Di Pietro

Knjiga "Seksualne anomalije i perverzije" istražuje razne aspekte seksualnosti, uključujući seksualne disfunkcije poput impotencije.

Prosvjeta, 1968.
Hrvatski. Latinica. Tvrde korice.
2,98
Instant psihotest: Kako protumačiti i promijeniti 100 najčešćih a zbunjujućih, napornih, samoporažavajućih ponašanja i navika

Instant psihotest: Kako protumačiti i promijeniti 100 najčešćih a zbunjujućih, napornih, samoporažavajućih ponašanja i navika

David J. Lieberman

U knjizi sa stotinu pitanja i isto toliko odgovora poznati američki psihijatar objašnjava stotinu (ne)uobičajenih ponašanja s posljedicama kojih se u životu susreće gotovo svaki čovjek.

V.B.Z, 1998.
Hrvatski. Latinica. Broširano.
9,38
Kako promijeniti život u 7 koraka

Kako promijeniti život u 7 koraka

John Bird

U ovoj knjizi za samopomoć, John Bird, osnivač časopisa The Big Issue, objašnjava svojih sedam jednostavnih pravila koja bi vam mogla pomoći da promijenite život.

Mozaik knjiga, 2007.
Hrvatski. Latinica. Broširano.
4,16
Higijena i tehnologija prerade morske ribe

Higijena i tehnologija prerade morske ribe

Božidar Šoša

Knjiga je namijenjena studentima, tehnologima, nutricionistima te svima koji se bave ribarstvom i prehrambenom industrijom.

Školska knjiga, 1989.
Hrvatski. Latinica. Broširano.
6,98
ADAC Reiseführer Wien

ADAC Reiseführer Wien

ADAC Verlag, 2004.
Njemački. Latinica. Broširano.
2,50
Vegetarijanska prehrana

Vegetarijanska prehrana

Jack W. Lucas

U knjizi je na jedinstven način pomoću logaritamske skale dat pregled svih važnijih vitamina i minerala i predstavlja osnovu razumijevanja biološke medicine.

Vegetarijanska biblioteka, 1982.
Hrvatski. Latinica. Tvrde korice s ovitkom.
4,98