Šeherezadini najljepši recepti iz 1001 noći

Šeherezadini najljepši recepti iz 1001 noći

Turska kuhinja jedna je od najljepših svjetskih gastronomskih priča.

Baš kao i Šeherezadine priče iz 1001 noći, orijentalna jela, kolači i napitci su raznovrsni, šaroliki, uzbudljivi i neobični. Spomenimo samo neke koji su postali poznati širom svijeta: burek, sarma, kebab, pilav, baklava, tufahije, sutlijaš, boza, turska kava, jogurt... Turci obožavaju kuhano ili svježe povrće u kombinaciji s janjetinom ili piletinom, neizostavne orahe i pistacije u jako slatkim i sočnim kolačima. Jogurt se poslužuje gotovo uz svako jelo kao napitak, a često je i bitan sastojak u pripremi mnogih jela. Turcima je kava neizostavan dio popodnevnog odmora, a tijekom dana i večeri najviše vole piti čaj, koji pripravljaju na poseban, gotovo obredan način. U orijentalnim jelima naslućuje se izuzetno bogata povijest Bliskog Istoka i Perzije, stoljeća trgovine, razmjene iskustava i običaja, ukusa i navika. Istražujući sva ta gastronomska bogatstva, sklopite oči i, nošeni slasnim okusima, zamislite čarobne prizore iz pradavnih pripovijesti i osluhnite prigušene zvukove saza, dairi, defa, prebogate orijentalne rapsodije.

Dimenzije
23,5 x 16,5 cm
Broj strana
84
Nakladnik
Marjan tisak, Split
 
Latinica. Broširano.
Jezik: Hrvatski.

Jedan primjerak je u ponudi

Stanje:Korišteno, u odličnom stanju
Dodano u košaricu!
 

Zanima Vas i neka druga knjiga? Možete pretražiti našu ponudu pomoću tražilice ili prelistati knjige po kategorijama.

Možda će Vas zanimati i ovi naslovi

Puding recepti

Puding recepti

Dr. Oetker

Recepti za deserte i kolače s pudingom

Dr. Oetker, 2010.
Hrvatski. Latinica. Tvrde korice.
3,98
Hranom protiv raka: Kuharski priručnik

Hranom protiv raka: Kuharski priručnik

Ivo Mlinarić, Zlata Vucelić, Terezija Genter

A practical guide to cancer prevention through nutrition, based on scientific findings, emphasizes that improper diet contributes to 30% of cancer cases, while a balanced diet rich in anti-carcinogenic substances can reduce the risk.

Alfa, 1995.
Hrvatski. Latinica. Tvrde korice.
9,52
Zlatni kuvar

Zlatni kuvar

Milijan Stojanić
Beokolp, 2006.
Srpski. Latinica. Broširano.
1,98
Velika kuharica: Meso

Velika kuharica: Meso

Cornelia Adam, Elke Alsen, Marey Kurz, Brigitta Stuber, Annette Wolter

Meat from the pan, pot and roasting pan. Delicious hot and cold meat dishes for all occasions - from simple to festive.

Naklada C, 1996.
Hrvatski. Latinica. Tvrde korice.
18,5216,69 - 18,56
Hrvatska kuharica u zoni

Hrvatska kuharica u zoni

Vanja Grbac-Gredelj

The author is the first in Croatia to deal with nutrition based on the principles of the zone, which she adapted to the specifics of our eating habits.

Algoritam, 2003.
Hrvatski. Latinica. Broširano.
5,42 - 5,44
Kužini s ljubavlju

Kužini s ljubavlju

Siniša Pavić

Following his own enjoyment of local cuisine, the author brings together a series of recipes for everyday and common Dalmatian dishes in the book.

Profil Internacional, 2004.
Hrvatski. Latinica. Broširano.
11,64