Bečka kuhinja
Rijetka knjiga

Bečka kuhinja

Olga Hess, Adolf Hess

Bečka kuhinja Olge i Adolfa Hessa opsežna je kuharica s 587 stranica koja predstavlja bogatstvo kulinarske tradicije srednjoeuropskog prostora.

Knjiga sadrži recepte za jela koja su velikim dijelom tipična za naše krajeve, bilo da se radi o izvorno našim specijalitetima, ili o jelima koja su se kroz generacije udomaćila na našem tlu, postavši nezaobilazna na našim prazničnim i svakodnevnim trpezama.

Knjiga je podijeljena u tematske cjeline koje obuhvaćaju predjela, juhe, glavna jela, priloge, deserte i kolače, pružajući čitateljima sveobuhvatan uvid u raznolikost bečke kuhinje. Recepti su detaljno opisani, često popraćeni ilustracijama, što olakšava pripremu jela i potiče čitatelje na eksperimentiranje u vlastitoj kuhinji.

"Bečka kuhinja" nije samo zbirka recepata, već i kulturno-povijesni dokument koji svjedoči o bogatstvu i raznolikosti kulinarske baštine srednjoeuropskog prostora. Knjiga je namijenjena svima koji žele dublje razumjeti i cijeniti gastronomsku tradiciju koja je oblikovala našu svakodnevicu.

Naslov izvornika
Wiener Küche
Prijevod
Marija Katičić-Horvat
Urednik
Nenad Popović
Ilustracije
Fritz Wichart
Dimenzije
24 x 17 cm
Broj strana
587
Nakladnik
Grafički zavod Hrvatske (GZH), Zagreb, 1987.
 
Latinica. Tvrde korice s ovitkom.
Jezik: Hrvatski.

Jedan primjerak je u ponudi

Stanje:Korišteno, u odličnom stanju
Dodano u košaricu!
 

Zanima Vas i neka druga knjiga? Možete pretražiti našu ponudu pomoću tražilice ili prelistati knjige po kategorijama.

Možda će Vas zanimati i ovi naslovi

Suvremeni kuhar: 3200 recepata i savjeta

Suvremeni kuhar: 3200 recepata i savjeta

Aleksandar Đaja, Dušanstanković, Radoslav Paunović, Dušica Petrović, Dušan Miković, Janko Kerčmar
Izdavački zavod Jugoslavija, 1973.
Hrvatski. Latinica. Tvrde korice s ovitkom.
18,56
Jela od mesa

Jela od mesa

Lajos Mari, Hemzo Karoly
Forum, 1983.
Hrvatski. Latinica. Tvrde korice.
3,20
Slobodna vještina austrijskog kuhanja

Slobodna vještina austrijskog kuhanja

J. F. Beutel

J. F. Beutel, glavni kuhar Opatije, također međunarodno poznat i višestruko nagrađivan u Beču, Frakfurtu i drugim Europskim gradovima izdao je ovu kuharicu početkom 20 stoljeća na njemačkom jeziku.

Stari Puntijar, 2008.
Hrvatski. Latinica. Broširano.
9,688,71
Divljač: srna, jelen, divokoza, fazan, prepelice

Divljač: srna, jelen, divokoza, fazan, prepelice

Urban Demšar

Velika kulinarska kolekcija: 6.

24 sata, 2009.
Hrvatski. Latinica. Broširano.
2,50
Priručnik dijetalne prehrane

Priručnik dijetalne prehrane

Ratimir Kovačević, Milka Rogić, Bernarda Horvat

U ovom priručniku prikupljeni su recepti usklađeni s temeljima dijetalne prehrane osoba oboljelih od šećerne bolesti. Recepti su sastavljeni tako da sadrže raznovrsne namirnice pogodne za svaku osobu koja želi zdravu i uravnoteženu prehranu.

Hrvatska dijabetička udruga, 1994.
Hrvatski. Latinica. Tvrde korice.
8,42 - 12,29
Povratak golog kuhara

Povratak golog kuhara

Jamie Oliver

Na vrhu top-liste uspješnica više od pet mjeseci s knjigom "Goli kuhar", popularni Jamie Oliver napisao je nastavak te knjige, vezanu uz drugu sezonu hit emisija na BBC-ju.

Algoritam, 2003.
Hrvatski. Latinica. Tvrde korice s ovitkom.
15,32