Kolači i slatkiši svojom rukom

Kolači i slatkiši svojom rukom

Višnja Ogrizović

Knjiga je praktični kuhar namijenjen domaćim slastičarima, pisan u jasnom i pristupačnom stilu, s naglaskom na izradu kolača od uobičajenih namirnica dostupnih u tadašnjoj Jugoslaviji.

Sažetak sadržaja:

  • Uvod – osnovni savjeti o pripremi tijesta, izboru brašna, šećera, masti i začina, te objašnjenje osnovnih tehnika (miksanje, tučenje bjelanjaka, pečenje, hlađenje).
  • Biskviti i rolade – klasični recepti poput biskvitne rolade s pekmezom, čokoladne rolade, medene rolade.
  • Torte – od jednostavnijih (voćna, čokoladna) do složenijih slojevitih torti s kremama i ukrasima.
  • Sitni kolači – prhki keksi, kiflice, šapice, medenjaci, vanilin-keksi.
  • Kreme i nadjevi – pudinzi, čokoladne i voćne kreme, maslaci aromatizirani kavom ili rumom.
  • Slatka peciva – buhtle, pletenice, pince, savijače.
  • Domaći bomboni i lizalice – karamele, fondan, voćne lizalice i marcipan.
  • Savjeti za posluživanje i čuvanje kolača – kako dekorirati, kako skladištiti da ostanu svježi, te prijedlozi za blagdanske stolove.
  • Posebnost knjige je što Višnja Ogrizović često daje varijante istog recepta (npr. kako osnovni biskvit pretvoriti u 3–4 različite vrste kolača), što je bilo praktično u vrijeme kada su namirnice znale biti ograničene.

Urednik
Antun Smrekar
Dimenzije
24 x 16 cm
Broj strana
383
Nakladnik
Alfa, Zagreb, 1988.
 
Latinica. Tvrde korice s ovitkom.
Jezik: Hrvatski.

Jedan primjerak je u ponudi

Stanje:Korišteno, u odličnom stanju
Dodano u košaricu!
 

Zanima Vas i neka druga knjiga? Možete pretražiti našu ponudu pomoću tražilice ili prelistati knjige po kategorijama.

Možda će Vas zanimati i ovi naslovi

365 dana u kuhinji: Jelovnici, recepti, savjeti

365 dana u kuhinji: Jelovnici, recepti, savjeti

Višnja Ogrizović

Praktičan kuharski priručnik koji nudi recepte za svaki dan u godini, prilagođene suvremenom životnom tempu. Knjiga je osmišljena kao vodič za sve koji žele kuhati raznovrsno, ukusno i jednostavno, bez obzira na kulinarsko iskustvo.

Alfa, 1984.
Hrvatski. Latinica. Tvrde korice s ovitkom.
6,50 - 13,26
Jela od krumpira

Jela od krumpira

Branka Vlahović

Raznovrsna jela koja možete spraviti od krumpira.

Markulin, 2010.
Hrvatski. Latinica. Tvrde korice.
3,56
Kuharica Profilovih autora

Kuharica Profilovih autora

Profil International, 2008.
Hrvatski. Latinica. Broširano.
3,99
Puding recepti

Puding recepti

Dr. Oetker

Recepti za deserte i kolače s pudingom

Dr. Oetker, 2010.
Hrvatski. Latinica. Tvrde korice.
3,98
U kuhinji s ljubavlju, kolači i razna jela

U kuhinji s ljubavlju, kolači i razna jela

Anuška Minić, Nataša Tatović
Vlastita naklada, 1985.
Srpski. Latinica. Broširano.
3,10
Madžarska kuhinja

Madžarska kuhinja

Livia Schiller, György Schiller

Madžarska kuhinja svoju glasovitost duguje posebnom načinu pripremanja jela. Ova kuharica donosi sve što je bitno za razumijevanje madžarske kuhinje; od povijesti i praktičnih savjeta, preko svih vrsta recepata, od juha do deserta i napitaka.

Mladost, 1980.
Hrvatski. Latinica. Tvrde korice s ovitkom.
11,26