
Prirodno liječenje sojom
Soja nije samo idealan izvor vrednih biljnih proteina, već i efikasno lekovito sredstvo.
Od davnina, zrna ove kulture su se koristila protiv bolesti gastrointestinalnog trakta i respiratornih puteva. Sojine obloge su korišćene u lečenju tumora dojke, mastitisa, bolova u zglobovima i kostima. Dejstvo soje: smanjuje rizik od raka, pomaže kod menopauze, pomaže kod srčanih problema, reguliše visok krvni pritisak, pomaže kod artritisa, idealna dijeta za dijabetičare. U narodnoj medicini soja se i danas koristi za ublažavanje glavobolje, protiv zatvora i za snižavanje temperature. Prema rečima poznatih nutricionista, proizvodi od soje postaju osnova zdrave ishrane u 21. veku. U ovoj knjizi ćete saznati o istoriji soje, njenom hemijskom sastavu, bolestima kod kojih pomaže konzumiranje soje i kako pripremiti kulinarske specijalitete od soje.
Jedan primerak je u ponudi