Dijetalna ishrana: recepti i jelovnici

Dijetalna ishrana: recepti i jelovnici

Desanka Živadinović

Knjiga je praktični priručnik iz oblasti dijetetike, napisan u posleratnoj Jugoslaviji, kada je nauka o ishrani bila u fazi povezivanja medicinskog znanja i svakodnevne prakse.

Stil pisanja je jednostavan, medicinski precizan, ali prilagođen široj publici. Knjiga je zanimljiva i kao istorijski dokument jer odražava preporuke za ishranu iz pedesetih godina 20. veka, uključujući tada popularne „lake supe“, kuvano meso, obilnu upotrebu mlečnih proizvoda i ograničavanje pržene hrane.

Dimenzije
20 x 14,5 cm
Broj strana
199
Izdavač
Medicinska knjiga, Beograd-Zagreb, 1953.
 
Latinica. Broširano.
Jezik: Srpski.

Jedan primerak je u ponudi

Stanje:Korišćeno, u odličnom stanju
Oštećenja / nepogodnosti:
  • Tragovi patine
  • Pečat biblioteke
Dodato u korpu!
 

Zanima Vas i neka druga knjiga? Možete pretražiti našu ponudu pomoću pretrage ili prelistati knjige po kategorijama.

Možda će Vas zanimati i ovi naslovi

Kuhati sa Zepterom

Kuhati sa Zepterom

Elizabeta Monarov
Zepter Holding AG, 1988.
Hrvatski. Latinica. Tvrde korice.
5,98
Svjetski kuhar: specijaliteti iz 100 zemalja

Svjetski kuhar: specijaliteti iz 100 zemalja

Uočivši nedostatak stručne literature o međunarodnoj gastronomiji kod nas, autor ove knjige odlučio je da pripremi ovog Svetskog kuvara, koji obuhvata recepte iz celog sveta.

Stvarnost, 1965.
Hrvatski. Latinica. Tvrde korice.
10,98
Danas kuham 2

Danas kuham 2

Ana Ugarković
Profil Internacional, 2007.
Hrvatski. Latinica. Broširano s omotom.
9,48
Enciklopedija riblje kuhinje

Enciklopedija riblje kuhinje

Josip Basioli

Ova enciklopedija vam nudi niz recepata pomoću kojih možete brzo i jeftino pripremiti ukusan hladan ili topli obrok za svaku priliku.

Knjigotisak d. o. o., 2009.
Hrvatski. Latinica. Tvrde korice.
8,98
Naša prehrana i kuhanje

Naša prehrana i kuhanje

Mira Vučetić

Ovo delo ima zadatak da pokaže na koji način kuhinja treba da se „vodi” danas kako bi mogla da odgovori savremenim zahtevima života, zahtevima pravilne ishrane i narodne privrede.

Nakladni zavod Matice hrvatske, 1966.
Hrvatski. Latinica. Tvrde korice.
9,62
Plodovi mora

Plodovi mora

Moreno Cecchini

ribe na žaru, usoljene, na plati, u umaku, iz pećnice, kuhane, pržene, na mlinarski način, specijaliteti od rakova, školjaka, muzgavaca u 170 recepata

Mozaik knjiga, 1995.
Hrvatski. Latinica. Tvrde korice.
7,99