
Enciklopedija mediteranske kuhinje 2. - Tjestenina
Dva primjerka su u ponudi
Dva primjerka su u ponudi
Zanima Vas i neka druga knjiga? Možete pretražiti našu ponudu pomoću tražilice ili prelistati knjige po kategorijama.
Maštoviti recepti za jela od ribe u kombinaciji sa specifičnim začinima, karakteriziraju indijsku kuhinju, čije kulinarske majstorije donosi ova kuharica. Uz indijsku, kuharica sadrži i recepte za jela tajlandske te kuhinje specifične za jugoistočnu Aziju
Kategorija bijelog mesa sastavljane je od mesa mladih goveda, peradi, mladih ovaca i koza, kunića i svinje. Fotografija u boji uz svaki recept.
Krucijalno delo hrvatske onomastike, rezultat petnaestogodišnjeg predanog rada. Ovaj rečnik obuhvata preko 9.000 osnovnih imena i desetine hiljada izvedenica, prevazilazeći slične svetske imenike.
Udžbenik je namenjen studentima pravnih fakulteta i srodnih visokoškolskih ustanova, kao i pravnicima koji u praksi koriste engleski jezik ili se bave prevođenjem. Knjiga pruža temeljnu osnovu za razumevanje i upotrebu engleskog jezika u pravnom kontekstu
Prvi savremeni priručnik koji na leksikografski način sumira osnovne informacije o hrvatskoj književnosti. Sadrži oko 10.000 enciklopedijskih redova, obuhvatajući osamdeset ključnih pisaca, od humanista i petrarkista do modernih pesnika i pripovedača.
Ovo je leksikon koji na sistematski i azbučno uređen način pruža informacije o istoriji, kulturi, geografiji, privredi, institucijama, poznatim ličnostima i društvenom životu požeškog kraja.