Danas kuham

Danas kuham

Ana Ugarković

Nešto svježe, zrelo i na vrhuncu sezone

Bilo da se nalazi u vrhunskom restoranu ili u studentskom stanu, primijetila sam da ćete u dobroj kuhinji uvijek naći kvalitetne namirnice: svježe, zrele, sezonske i lokalne. Recepti, kako ih ja shvaćam, u najmanju su ruku metoda bilježenja procesa kuhanja. U najboljem slučaju, oni hvataju trenutak inspiracije u kuhinji. U tom smislu, za mene pripremanje jela nije slijepo čitanje recepata, već vještina koja uz sva osjetila uključuje i srce, glavu i ruke. Bitno je znati što se kuha i zašto, kao i uvijek imati na umu da ćemo jelo za stolom podijeliti s bliskim osobama…

Urednik
Drago Glamuzina
Ilustracije
Almir Fakić, Tomislav Marić
Naslovnica
Tomislav Marić
Dimenzije
23 x 19,5 cm
Broj strana
384
Nakladnik
Profil Internacional, Zagreb, 2006.
 
Latinica. Broširano.
Jezik: Hrvatski.

Jedan primjerak je u ponudi

Stanje:Korišteno, u odličnom stanju
Dodano u košaricu!
 

Zanima Vas i neka druga knjiga? Možete pretražiti našu ponudu pomoću tražilice ili prelistati knjige po kategorijama.

Možda će Vas zanimati i ovi naslovi

Nova hrvatska kuhinja

Nova hrvatska kuhinja

Davor Butković, Ana Ugarković

“Nova hrvatska kuhinja” poznatog publicista Davora Butkovića i jedne od najistaknutijih domaćih kulinarki, Ane Ugarković za domaće čitatelje i kušatelje radi pionirski posao: postavlja kanon i odgovara na pitanje Što je to uistinu hrvatska kuhinja?

Profil Internacional, 2005.
Hrvatski. Latinica. Broširano.
7,98
Nešto slatko

Nešto slatko

Ana Ugarković

U ovoj kuharici Ana nudi slasne recepte za pripremu pita, rolada, torti, krema, kolačića, uštipaka te kolača s voćem.

Profil Internacional, 2010.
Hrvatski. Latinica. Broširano.
6,72 - 7,26
100 recepata

100 recepata

Rene Bakalović

Usprkos poplavi TV chefova, Rene Bakalović, koji nije profesionalni kuhar, jedna je od najvećih hrvatskih gastrozvijezda.

Profil Internacional, 2009.
Hrvatski. Latinica. Tvrde korice.
9,168,35 - 9,289,16
Jedi dobro, osjećaj se dobro

Jedi dobro, osjećaj se dobro

Katherine Wright

Nema nikakve dvojbe da je velik napredak u medicini i znanosti utjecao, i da će i dalje utjecati, na ljudsko zdravlje i kvalitetu života. No danas smo jednako tako svjesni da medicina i znanost nemaju sve odgovore.

Dušević & Kršovnik, 2007.
Hrvatski. Latinica. Broširano.
4,99
Hladna kuhinja: Od zakuski i predjela do hladnog bifea

Hladna kuhinja: Od zakuski i predjela do hladnog bifea

Christine Schönherr

Na 400 strana i sa više od 800 isprobanih recepata, praćenih s fotografijama u boji, ova knjiga u riječi i slici na jednostavan način objašnjava sve što trebate znati o hladnoj kuhinji.

Mladinska knjiga Založba, 1985.
Srpski. Latinica. Tvrde korice.
22,46
Prehrana i medicinski savjeti za treću dob

Prehrana i medicinski savjeti za treću dob

Joško Kalilić

Namirnice - praktični savjeti - medicinski savjeti

Večernji list.
Hrvatski. Latinica. Broširano.
2,96